oktober 2006: Ambroos stand

D'n Ambroos is een aperitief die het Kuurnse braderiecomité onlangs op de markt bracht. Om die te promoten had Nancy Parmentier het idee opgevat om een stand te bouwen voor Nieuwkuis Select en de straatbewoners te laten proeven van de nieuwe aperitief 'Ambroos'. Al snel werd de stand een groot succes. Dit is het gedeelte tussen de tramstatie en het Kruiske. Een aantal bewoners zorgden voor de tappa's en aan leute en plezier was er geen gebrek. Verhalen van vroeger werden opgehaald. De oude bewoners spraken toen over het commerce tutje onder leiding van Nesten uit Kuurne die een bewoner was van Kerkstraat Noord. Hij was de drijvende kracht achter de vele kermis initiatieven tijdens de Kuurnse Ezelsfeesten.

 

11 maart 2007: Diner in het 't Laurierblad Kuurne

Het feest was een groot succes dat ver boven onze verwachtingen uitstak.
Op enkele mensen na schreef bijna iedereen zich in. In totaal waren we met zijn 54.
Tijdens het feest kwam Nesten er enkele leuke anekdotes vertellen over het vroegere commerce tutje. Ook Soupapke alias Jos Depypere, bewoner van Kerkstraat Noord, bracht er zijn act samen met Carla van 't Laurierblad. Tevens plaatsten we onze oudste (Cecile Mesdag) en sportiefste bewoner (Charles Depypere) in de bloemetjes. Iedereen was na afloop laaiend enthousiast en een vervolg op deze festiviteiten zal er zeker in de toekomst nog komen.

 

Oktober 2007: Ezelsfeesten

Tijdens de Ezelsfeesten van 2007 werd er geopteerd om de Kerkstraat Noord nieuw leven in te blazen. Met de steun van het braderiecomité werd een aperitief concert georganiseerd ter hoogte van het Kruiske. De groep Low Budget bracht er muziek uit de jaren 60-70-80. Drank werd voorzien door drankencentrale Nicole en diverse hapjes door Yves, Trees, Alexander, Evelien, Isabelle en Nancy.
Tal van bewoners uit Kerkstraat Noord staken spontaan een handje toe.
De sfeer was er op en top. Het bewijs vind je op de talrijke foto's terug.
Na het aperitief concert hadden we nog een sfeervol optreden van Frank Valentino waar menig Kuurnenaren van getuige waren.
Als je hier klikt kan je een bestand downloaden waar, van dit gebeuren, een foto montage werd gemaakt. Het bestand is 36MB groot en 100% veilig om op te starten.
Voor de video klik je hier.

 

17 februari 2008: Nieuwjaarsreceptie

Op 17 februari organiseerden we een Nieuwjaarsreceptie voor de buurtbewoners van Kerkstraat Noord. Het vond plaats bij Carl Depypere. Hij stelde zijn infrastructuur ter beschikking. Alles werd mooi aangekleed door Yves, Trees en Nancy. We zorgden voor de nodige hapjes en drankjes. Voor de jongsten onder ons zorgde Carl voor diverse activiteiten gaande van ping-pong, voetbal tot diverse fitnestoestellen.

 

6 juli 2008: Barbeque

Op 6 juli waren we klaar om een gezellige barbeque te organiseren. We plaatsten grote tenten in het kleine zijstraatje van parking De Vlaskouter. Alexander van bloemen Botanique zorgde voor het vlees en alle materiaal voor een grootse barbeque.

 

14 april 2009: paasfestijn

We noteren 14 april 2009. We hadden het idee om een paasfestijn te organiseren. Naast taart, gebak en koffie konden de kinderen van de straat in de garage van Dominiek zoeken naar chocolade eieren. Alle gevonden eieren werden in een doos gestopt en eerlijk verdeeld ondere de aanwezige kinderen. Carl Pypere was net 84 jaar geworden. Hij mocht de kaarsjes uitbrazen van een speciaal gebakken taart met leuke versiering. Geheel naar zijn hart.

 

27 juni 2010: Ontbijt

Na een geslaagde nieuwjaarsreceptie, diner, barbeque, paasfestijn, ... vonden we het deze keer een geschikt moment om een diner te voorzien. We moesten niet ver zoeken naar een zaaltje. De Bik bleek perfect voor dit evenement. Alle ingrediënten werden voorzien om er een geslaagd onbijt van te maken. Pistolets, brood, chocoladekoeken, croisants, gekookte eitjes, champagne, fruitsappen, choco en confituur, fruit, cornflakes, koffie en thee, chocomelk, ...
Door de sponsoring van enkele handelaars (oa bakkerij Markey) konden we zelfs dit ontbijt gratis aanbieden aan de bewoners van kerkstraat Noord.

 

19 november 2011: Kaasavond

In navolging van het ontbijt die we vorig jaar organiseerden hadden we het idee om er dit jaar een kaasavond van te maken. Het werd onder de aanwezigen zeer gesmaakt. Er heerste een zeer ontspannen sfeer en er werd veel plezier gemaakt.

 

15 juli 2012: fietstocht met etentje

Ter ere van Karel Depypere, onze buurman die jammer genoeg van ons is heengegaan, hebben wij een fietstocht georganiseerd. Karel was een fervent wielrenner en een graag geziene persoon in onze straat. Hij kende iedereen en iedereen kende hem. Wim stippelde een fietstocht uit van ongeveer 30 km. Ondanks de weergoden ons niet gezind waren beleefden we toch heel wat plezier. ’s Avonds was er gezellig samenzijn met een diner als afsluiter.

 

30 JUNI 2013: FIETSTOCHT MET DE NODIGE STOPS EN ALS AFSLUITER EEN ETENTJE

In 2012 organiseerden we voor de eerste keer een fietstocht. Grotendeels viel deze letterlijk in het water. Dit jaar waren de weergoden ons gunstig gezind. Martin (gewezen uitbater van bakkerij Martin in de Hoevedreef) stippelde een mooie route van ongeveer 30 km uit. Enkele mensen die minder goed te been zijn konden zich rechtstreeks naar de eindbestemming begeven om daar af te sluiten met een zomers diner.
Foto's van deze uitstap kan je bekijken via deze link.

 

29 JUNI 2014: FIETSTOCHT MET DE NODIGE STOPS EN ALS AFSLUITER EEN ETENTJE

Net zoals vorig jaar waren de weergode ons goed gezind. Martin (gewezen uitbater van bakkerij Martin in de Hoevedreef) stippelde terug een mooie route van ongeveer 30 km uit. Enkele mensen die minder goed te been zijn konden zich rechtstreeks naar de eindbestemming begeven om daar af te sluiten met een zomers diner. We kozen voor D&M sportcafé in Kuurne.

 

www.selectwebservices.be