Voorstelling

Het begon allemaal tijdens d'n Ambroos stand op de Kuurnse Ezelsfeesten in oktober 2006. D'n Ambroos is een aperitief die het Kuurnse braderiecomité onlangs op de markt bracht. Om die te promoten had Nancy Parmentier het idee opgevat om een stand te bouwen voor Nieuwkuis Select en de mensen te laten proeven van de nieuwe aperitief 'Ambroos'. Al snel werd de stand een groot succes en dan vooral mede dankzij de mensen van het tweede gedeelte van de Kerkstraat. Dit is het gedeelte tussen de tramstatie en het Kruiske. Een aantal bewoners zorgden voor de tappa's en aan leute en plezier was er geen gebrek. Verhalen van vroeger werden opgehaald. De oude bewoners spraken toen over het commerce tutje onder leiding van Nesten uit Kuurne die een bewoner was van Kerkstraat Noord. Hij was de drijvende kracht achter de vele kermis initiatieven tijdens de Kuurnse Ezelsfeesten.
Op die manier kwam het idee om een feest te organiseren voor de Kerkstraat Noordgangers. Het opzet was om onze buren, overburen, wat beter te leren kennen.
Yves Delaere, Trees Clarysse, Nancy Parmentier en Rudi Maes sloegen de handen in elkaar en organiseerden een feest op 11 maart in 't Laulierblad.
Het feest was een groot succes dat ver boven onze verwachtingen uitstak.
Op enkele mensen na schreef bijna iedereen zich in. In totaal waren we met zijn 54.
Tijdens het feest kwam Nesten er enkele leuke anekdotes vertellen over het vroegere commerce tutje. Ook Soupapke alias Jos Depypere, bewoner van Kerkstraat Noord, bracht er zijn act samen met Carla van 't Laurierblad. Tevens plaatsten we onze oudste (Cecile Mesdag) en sportiefste bewoner (Charles Depypere) in de bloemetjes. Iedereen was na afloop laaiend enthousiast en een vervolg op deze festiviteiten zal er zeker in de toekomst nog komen.

Tijdens de Ezelsfeesten van 2007 werd er geopteerd om de Kerkstraat Noord nieuw leven in te blazen. Met de steun van het braderiecomité werd een aperitief concert georganiseerd ter hoogte van het Kruiske. De groep Low Budget bracht er muziek uit de jaren 60-70-80. Drank werd voorzien door drankencentrale Nicole en diverse hapjes door Yves, Trees, Alexander, Evelien, Isabelle en Nancy.
Tal van bewoners uit Kerkstraat Noord staken spontaan een handje toe.
De sfeer was er op en top. Het bewijs vind je op de talrijke foto's terug.
Na het aperitief concert hadden we nog een sfeervol optreden van Frank Valentino waar menig Kuurnenaren van getuige waren.

Aperitiefconcert tijdens de Ezelsfeesten 2007

 

www.selectwebservices.be